Studentradion 98,9 i Uppsala

Uppsalas Studentradio har vunnit priset “Stora radiopriset” flera år i rad, både 2014 och 2015. Den drivs av ca 100 medlemmar och lever av reklamannonser, studiecirklar och statsbidrag, men alla medlemmar arbetar utan lön, förutom stationschefen.

Studentradion samarbetar med Folkuniversitetet som även finansierar en del av radiosändningarna. Man håller nämligen internutbildning tillsammans som handlar just om radioskapande, intervjutekniker och andra ämnen som innefattar radio.

Studentradion har en mängd kända och roliga sändningar, däribland Norrsken, Popmoral, Parlör åt Svin samt Sen Lunch med PK som har haft många kända politiker som gäster.

Radio AF

Radio AF från Lunds studentkår, har funnits sedan 1982 och räknas som Skandinaviens största studentradio. Man har ett stort antal medlemmar och många sändningstimmar och man har bl.a. fått Nöjesguidens Pris, 2007 i form av årets bästa media. Man började som en vanlig närradiostation men har numera övergått till att sända via nätet.

För varje termin har man en tablå och ett rikt schema som till största delen sträcker sig till Lunds studentkår. Kanalen spelar musik, satir, läser nyheter, leder underhållningsprogram och talkshows och alla studentföreningar från Lunds universitet har sina egna sändningstider och program.

Stockholm College Radio

Stockholms Universitets studentkår hade länge Radio SUS som sin radiostation men numera heter det Stockholm College Radio. I Stockholm fanns även flera andra radiostationer som OSQ från Tekniska Högskolan och Amalgam från Tandläkarhögskolan samt många fler. Nuförtiden har man lagt ihop alla på Stockholm College Radio som sänder närradio på 93,5 FM. Här kan man således sända parallellt hos samtliga studentradiostationer om man vill starta upp en ny radiokanal.

Radiokanalen har massor av olika musik och en berömd talkshow vid namn Stockholm Student Syndrome, där man bjuder in internationella studenter som har studerat eller studerar i staden. Man vill höra om deras förväntningar och erfarenheter och se vilka kulturella skillnader som finns. En rolig show med mycket komik!